بلاک چین چیست؟ راهنمای کامل + توضیح ساده

ساخت وبلاگ

<strong>بلاک</strong> <strong>چین</strong>

این سیستم را بلاک چین میگویند. اما این سیستم علاوه بر بلاک ها و زنجیر، دارای کدی به نام "هش" نیز هست. اما هش چیست و چه کاربردی دارد؟

هش کد یا Hash Code

زمانی که یک سیستم بلاک چین شکل میگیرد هر فردی که به این شبکه متصل شود میتواند اطلاعات موجود در تمام بلاک ها را مشاهده کند.

هر چه تعداد کاربران این سیستم افزایش یابد بالطبع میزان اطلاعات ان نیز افزایش میابد و هر فردی که به شبکه متصل باشد این اطلاعات را دریافت میکند.

اما شاید بگویید که این حجم از اطلاعات به راحتی قابل هک کردن است. باید بگوییم که چنین نیست و این امر به دلیل وجود "هش" در هر بلاک است.

هش در بلاک چین

زمانی که شما یک بلاک اطلاعاتی را تهیه میکنید بر اساس اطلاعات موجود در ان به این بلاک یک هش تعلق میگیرد.

اگر بلاک شما اولین بلاک در یک زنجیره (بلاک اولیه یا جنسیس) باشد تنها دارای یک هش است و سایر بلاک ها دارای دو هش به صورت هش متعلق به خود بلاک و هش بلاک قبلی است.

اما هش چطور مانع از هک بلاک ها و ایجاد امنیت در سیستم میشود؟

زمانی که یک فرد بتواند یک بلاک را هک کند و اطلاعاتی را در ان تغییر دهد (حذف کند یا اضافه کند) هش ان بلاک را تغییر داده است. اما بلاک بعدی از هش جدید بلاک قبلی خود اطلاعی ندارد و همین امر موجب میشود تا زنجیره بین ان ها غیر معتبر شود و دیگر ارتباطی بین این دو بلاک وجود نداشته باشد.

حال اگر فرض کنیم که یک نفر بتواند تمام بلاک ها را هک کند و هش همه ی ان ها را تغییر دهد چه؟ باز هم هک کردن این سیستم اتفاق نمی افتد.

این امر به این دلیل است که این سیستم در کامپیوتر تمام افرادی که به شبکه متصل هستند وجود دارد و اعمال هک بر روی سیستم اصلی در واقع تغییراتی را در سیستم افراد به وجود نمی اورد.

اجازه دهید با بیان یک مثال این موضوع را ساده تر کنیم. فرض کنید که با دوستان خود یک عکس میگیرید. سپس این عکس را برای همه ی دوستان خود ارسال میکنید.

پس از ان اقدام به ایجاد تغییرات در عکسی میکنید که در گوشی شما قرار دارد. ایا با انجام این کار، عکسی که در گوشی دوستان شما نیز قرار دارد تغییرات مشابه را دریافت میکند؟ خیر.

این امر موجب میشود تا امنیت در این سیستم بسیار بالا باشد و هیچکس نتواند اطلاعات موجود در این سیستم را تغییر دهد و یا حذف کند.

کاربرد بلاک چین:

اکنون این سوال پیش می اید که این سیستم همگانی غیرمتمرکز چه کاربردی در جامعه ی امروز دارد؟ شاید با یکی از کاربردهای آن اشنا باشید.

  • ایا تا به حال چیزی درباره ارزهای دیجیتال شنیده اید؟ ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین از سیستم بلاک چین بهره میبرند.

این سیستم غیرمتمرکز موجب میشود تا تراکنش های مالی میان افراد موجود در این شبکه اتفاق بیفتد به گونه ای که قابل تغییر و یا برگشت پذیر نباشند.

اما تراکنش های مالی در این سیستم به سادگی تراکنش های بانکی در دنیای واقعی نیست و مسیری پیچیده تر را طی میکند.

  • سیستم بلاک چین اشنای دیگری که نام ان را شنیده اید دانشنامه ی ویکی پدیا است. در واقع نمیتوان این دانشنامه را به طور کامل یک سیستم بلاک چین دانست اما شباهت های زیادی بین این دو وجود دارد.

در واقع ویکی پدیا نیز مانند بلاک چین از یک سیستم همگانی بهره میبرد. یعنی هر فردی که به ویکی پدیا دسترسی داشته باشد میتواند یک بلاک را در ان ایجاد کند.

اما در اینجا فرد میتواند اطلاعات موجود در هر بلاک را تغییر بدهد و یا ان را حذف کند. این کار زیر نظر هیئت مدیره ویکی پدیا صورت میگیرد که یکی دیگر از تفاوت های این سیستم با بلاک چین است.

وجود هیئت مدیره در ویکی پدیا و سایر سازمان ها موجب میشود تا یک سیستم متمرکز پدید بیاید. سیستم متمرکز ایراداتی دارد که مهم ترین ان ها بحث امنیت اطلاعات موجود در ان است.

شاید به یاد داشته باشید که سیستم ایمیل یاهو توسط گروهی از هکرها هک شد و این افراد به بیش از 3 میلیارد حساب کاربری خصوصی دست یافتند.

این مشکل در تمام سیستم های متمرکز وجود دارد چرا که اطلاعات، دقیقا روی یک سرور قرار دارند در حالیکه همانطور که پیشتر نیز بیان کردیم در بلاک چین، اطلاعات روی سیستم تمام افرادی که به شبکه متصل هستند قرار میگیرند.

آیا دسترسی همه افراد به اطلاعات مفید است یا مضر؟

شاید بگویید که این امر موجب میشود تا حریم خصوصی افراد از بین برود و همه به اطلاعات دیگران دسترسی داشته باشند و از ان سواستفاده کنند.

دقت کنید، به عنوان مثال همان سیستم بلاک چین بیت کوین را در نظر داشته باشید. زمانی که شما اقدام به انتقال ارز در این سیستم میکنید مانند سیستم بانکی، نام و اطلاعات شما به نمایش در نمی اید.

بلکه در اینجا آدرس کیف پول شما به صورت رمزنگاری شده نشان داده میشود که به ادرس دیگری به همین شکل مبلغی را انتقال میدهد.

بنابراین مشاهده کردید که سیستم بلاک چین حتی از سیستم بانکی نیز ایمن تر است و هیچکس به اطلاعات شخصی دیگران دسترسی ندارد و تنها میتواند شاهد میزان انتقالات و زمان آن باشد.

کاربری های دیگر:

بلاک چین را میتوان یکی از ابزارهای مدرن و کاربردی دنیا دانست که هنوز به تمام پتانسیل های آن اهمیت داده نشده است.

  • به عنوان مثال میتوان از این سیستم برای برگزاری انتخابات الکترونیکی استفاده کرد که هم میزان دخالت انسان در ان کاهش میابد و هم میزان تقلب و خطا.

با این حال هنوز هیچ دولتی اقدام به استفاده از این سیستم برای برگزاری انتخابات نکرده است و میتوان این موضوع را قابل تامل دانست.

  • از دیگر کاربردهای این سیستم میتوان به سیستم سرمایه گذاری اشاره کرد. به این صورت که دارایی های افراد به صورت توکن های دیجیتالی محاسبه شده و در این سیستم وارد میشود. در اینصورت افراد میتوانند با توجه به مبلغ پرداختی در سرمایه گذاری روی ان شریک باشند.

منبع : modir.tv

بازاریابی و تحقیقات بازار...
ما را در سایت بازاریابی و تحقیقات بازار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 8zmarket5 بازدید : 19 تاريخ : پنجشنبه 11 دی 1399 ساعت: 4:41